Toevoegen van links
Geplaatst door Buildnet Support aan 10 July 2008 07:56 AM
Link toevoegen aan bericht
Vaak zie je op pagina’s of nieuwsberichten link staan. Dit kunnen links zijn naar afbeeldingen (ook documenten) naar websites of naar mailadressen. Hieronder worden alle drie de mogelijkheden besproken. Een link is te herkennen aan de andere kleur en het lijntje onder deze tekst.

Ga naar de pagina of bericht toe waar de link in moet komen. Voor alle drie de links is het belangrijk dat eerst de tekst wordt getypt die een andere kleur met lijntje moet krijgen. Deze tekst wordt vervolgens gemarkeerd met de muis (de tekst wordt dan blauw) zodra dit is gebeurd komt er in de menu balk de knop Link tevoorschijn. Deze is te herkennen aan de grijze schakelaartjes die in elkaar haken.

Link naar afbeeldingen/documenten
Zorg dat de afbeelding / document is ge-upload in afbeelding beheer (zie afbeelding invoegen)
Ga naar de pagina waar de link moet komen en markeer de tekst. Klik op de verbonden schakelaartjes en voeg het URL adres in waar de afbeelding staat op de server. Klik hiervoor op het plaatje aan de rechterkant en kies hier het betreffende bestand uit afbeeldingbeheer.

Link naar website
Markeer de tekst waar de link naar de website moet komen. Klik op de verbonden schakelaartjes en voeg het URL adres in van de website. Vergeet niet om http:// voor de www te zetten. Bij bestemming kan je er voor kiezen om de website in dit venster /hetzelfde frame te openen dit houdt in dat de link opent in het huidige scherm (dit betekent ook dat je eigen site wordt afgesloten voor de bezoeker). Beter is het om een nieuw venster te kiezen zodat je eigen site altijd open blijft staan.
Door op OK te klikken wordt de link geactiveerd. Controleer altijd even zelf of de link goed werkt.

Link naar mailadres
Markeer de tekst waar de link naar het mailadres moet komen. Klik op de verbonden schakelaartjes en typ de volgende tekst bij URL: mailto gevolgd door het mailadres. Als voorbeeld: mailto:info@voorbeeld.nl. Door op OK te klikken wordt de link geactiveerd. Controleer altijd even zelf of de link goed werkt.