Ik heb een mail gekregen van Buildnet dat mijn website verhuisd wordt, wat nu?
Geplaatst door Rakhal Imming aan 19 October 2018 08:54 AM

Ik heb een e-mail gekregen van Buildnet dat mijn website verhuisd wordt, wat nu?

Het komt wel eens voor dat een website verplaatst moet worden naar een andere server. Dit kan komen door verschillende oorzaken: een overname van een datacenter, een server die deffect is of een interne verhuizing binnen de servers. Om deze verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen vragen we graag uw medewerking.

Maak een backup van uw e-mail

Graag vragen we u een backup te maken van uw e-mail. Hoe u een backup kunt maken verschilt vaak van E-mailclient. Hieronder staan een aantal artikelen waarin uitgelegd wordt hoe u het beste een backup kunt maken van uw e-mail.

Outlook mail backup maken

Apple mail backup maken

Verander de uitgaande e-mailpoort

Wij zullen contact met u opnemen wanneer de verhuizing voltooid is. Wanneer wij dit doen zullen wij ook direct laten weten welke e-mailpoort u moet instellen. Vaak zal er na de verhuizing een instelling veranderd moeten worden. U kunt de volgende stappen volgen om uw uitgaande e-mailpoort te wijzigen:

Outlook:

1. Ga in het menu naar 'extra' -> 'E-mailaccounts' (Let op dit kan verschillen per versie)
  2. Selecteer het email adres waar het om gaat
  3. Kies dan voor 'wijzigen'
  4. Kies dan voor 'Meer instellingen' en selecteer het tabblad 'Server voor uitgaande email'.
  5. Selecteer dan het tabblad 'Geavanceerd'
  6. Bij uitgaande e-mail (smtp) kunt u '587' invullen.

Apple:

1. Open Apple Mail, klik op ‘Mail’ en vervolgens op ‘Voorkeuren’.
  2. Klik op het e-mailaccount waarvan je de uitgaande e-mail wilt instellen. Klik in het uitklapmenu bij ‘Server uitgaande post (SMTP)’ op ‘Wijzig serverlijst...’.
  3. Klik op 'Geavanceerd' en verander onderstaand gegeven:
  4. Kies 'Gebruik aangepaste poort' en vul in het lege veld '587' in.
  5. Sla de gegevens op, en bevestig dit met de knop 'bewaar'.

Let hierbij op dat het verbinden via SSL uitgeschakeld staat.

Komt er nog geen mail binnen?

Verander dan je server voor uitgaande server naar de naam van de Buildnet server. Deze kan je opvragen via support@buildnet.nl

Mocht er iets niet duidelijk zijn

Mocht er iets niet duidelijk zijn bel gerust met ons en wij helpen u graag verder!

(2 stem(men))