Wanneer komt een e-mail in de spam box terecht?
Geplaatst door Dennis Lind aan 21 February 2012 04:10 PM

Wanneer een e-mail in de spambox of junk-mail-map terecht komt, is afhankelijk van de spamsoftware die aan de kant van de ontvanger geïnstalleerd staat. Vaak is deze software onderdeel van het mailprogramma, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Er zijn ook virusscanprorgamma's die fungeren als spamfilter.

E-mail kan om verschillende redenen gezien worden als spam. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

• De e-mail bevat combinaties van woorden die doen denken aan spam (Bijvoorbeeld rolex horloges, sexueel getinte zaken, drugs of medische behandelingen)
  • De e-mail bevat grote bijlagen
  • De e-mail bevat uitvoerbare bestanden (.exe) als bijlagen
  • De e-mail is verstuurd aan veel mensen tegelijkertijd met precies dezelfde tekst
  • De e-mail is verstuurd via een andere server dan die van Buildnet (Bijvoorbeeld van je Internetprovider, KPN, UPC, etc)
  • De e-mail is verzonden vanuit een adres wat niet bestaat

Kortom, er zijn veel mogelijke redenen dat een e-mail bericht door het spamfilter van de ontvanger gezien wordt als spam.

Wordt een e-mail onnodig als spam gezien, dan kan bij de meeste e-mail clients (bijvoorbeeld Outlook) de afzender toegevoegd worden aan de zogenaamde "whitelist". In Outlook wordt dit gedaan door met de rechtermuisknop op het betreffende bericht te klikken en onder "Ongewenste e-mail" te klikken op "Toevoegen aan de lijst met veilige geadresseerden".
(20 stem(men))