Youtube toevoegen aan uw website
Geplaatst door Buildnet Support aan 23 November 2011 11:15 AM

In websites die na 1 december 2011 zijn opgeleverd zijn, hebben wij een youtube tag toegevoegd. Met deze tag kunt u gemakkelijk youtube filmpjes embedden op uw website.

Op de regel waar u de youtube film in uw tekst wilt plaatsen voegt u het volgende toe:

{youtube link="http://www.youtube.com/watch?v=2Zcs3s9-bLM"}

Het enige wat u nog hoeft te doen is de url te vervangen. De url van uw filmpje vindt u door de film op te zoeken in youtube. De url die dan bovenin de adresbalk staat heeft u nodig.

Hoogte en breedte

Wanneer u de hoogte en breedte van het filmpje wilt aanpassen voegt u aan de tag hoogte=”” en breedte=”” toe. Zie onderstaand het voorbeeld. De eenheden zijn in pixels:

{youtube link="http://www.youtube.com/watch?v=2Zcs3s9-bLM" hoogte="100" breedte="200"}

Plek

Wanneer u een video wilt toevoegen in een stuk tekst kunt u deze aan de rechter- of linkerkant laten uitlijnen. Voeg daarvoor bij de tag plek=”links” toe. Zie onderstaand het voorbeeld:

{youtube link="http://www.youtube.com/watch?v=2Zcs3s9-bLM" hoogte="100" breedte="200" plek="rechts"}

Is uw website voor deze tijd opgeleverd en zou u hier graag gebruik van willen maken, laat het ons dan weten via support@buildnet.nl