Waarom worden niet al mijn nieuwsbrieven bezorgd?
Geplaatst door Buildnet Support aan 30 September 2011 08:43 AM

Bij het versturen van een mailing naar een lijst adressen is er altijd een bepaalde "bounce" rate. Dat zijn mailtjes die om bijvoorbeeld de volgende redenen niet bezorgd kunnen worden:

- De ontvangender server kan op het moment van verzenden niet gevonden worden
- De ontvangende server reageert niet
- De ontvangende server accepteert het mailtje niet
- Het mailadres bestaat niet
- De mailbox zit vol

Als het verzenden om 1 van deze redenen mislukt dan wordt de mail voor enkele dagen in de "wachtrij" bewaard en daarna nogmaals geprobeerd. Mocht het dan nog niet lukken wordt er naar de verzender een melding gestuurd met de e-mailadressen die niet zijn aangekomen.