Is een domein nog vrij?
Geplaatst door Sander van den Broek aan 14 May 2007 08:54 AM
Is een domein nog vrij?
Er zijn veel websites die je kunnen vertellen of een domein reeds geregistreerd is. De meeste zijn echter niet volledig betrouwbaar. Je kunt daarom het beste kijken op de sites van de officiƫle instanties die de domeinen registreren. Dat is voor ieder domeinsoort anders. Een .nl-domein wordt door een andere organisatie beheerd dan een .de-domein. Hier een lijstje van de organisaties van de meest geregistreerde domeinsoorten:

.nl SIDN www.sidn.nl
.de DENIC www.nic.de
.eu EURid www.whois.eu
.com/net/org ICANN www.internic.net/whois.html
(174 stem(men))