Eigenaar domein achterhalen
Geplaatst door Buildnet Support aan 27 January 2009 09:05 AM
Wat is een domein?
Een domeinnaam is een verwijzing naar ruimte op een webserver waar de website is geplaatst.

Van wie is een domein?
De Stichting Internet Domeinnaam Registratie (SIDN) genaamd, registreert alle .nl domeinen in Nederland. Om te controleren wie een domeinnaam heeft geregistreerd kunt u onderstaande stappen volgen.

Hoe kan u dit zelf controleren?

1. Ga naar de pagina http://www.sidn.nl
2. Vul de gevraagde domeinnaam in bij whois. U vindt dit blok rechtsonderaan op de website. Voer geen www in voor het domein. Voorbeeld: buildnet.nl in plaats van www.buildnet.nl.
3. Klik de button >> of typ . Er opent een nieuwe pagina en deze geeft aan wat de status is van een domein

Het uitvoerresultaat kan zijn:

vrij: de .nl-domeinnaam is nog vrij, u kunt deze registreren
onttrokken: de .nl-domeinnaam is onttrokken van registratie
uitgesloten: de .nl-domeinnaam is uitgesloten van registratie
in aanvraag: de .nl-domeinnaamaanvraag is in behandeling door SIDN
actief: de .nl-domeinnaam is reeds geregistreerd.
in quarantaine: de domeinnaam is opgeheven. Na opheffing krijgt de domeinnaam de status ‘in quarantaine’ gedurende 40 dagen.

Indien u wilt weten door wie een domein geregistreerd is dan kunt u het knopje 'uitgebreid' aanvinken. Klik op voor de uitgebreide informatie. De eigenaar van het domein vindt u bij "houder".

Per IP-adres mag er slechts 15 keer per dag een whois-opvraging gedaan worden om te achterhalen wie de houder van een domein is, na 15 keer zal u dus tot de volgende dag moeten wachten.

Domeinen met een andere extensie?
Op de volgende sites kunt u de informatie over andere domeinen achterhalen

.com domeinen
http://www.internic.com/

.eu domeinen
http://www.whois.eu/

.de domeinen
http://www.denic.de/

.be domeinen
http://www.whois.be/