E-mail en het verhuizen van een domein
Geplaatst door Buildnet Support aan 18 March 2008 11:09 AM
Verhuizing van domein
Iedereen met een email adres weet hoe lastig het is als je opeens je oude mailtjes niet meer kan bereiken. In geval van een verhuizing van een domein naam blijven de oude mailtjes achter op de oude server en verhuizen deze niet automatisch mee naar de nieuwe server.

Backup van e-mail maken
Het is dus van groot belang dat bij een verhuizing van een domein een back-up wordt gemaakt van de oude mail zodat u daar altijd nog bij kan komen.

Tijdelijk Gmail account
Als u een back up heeft gemaakt van uw oude mail is het handig om vanaf dat moment ook deze “oude” server in te stellen dat alle toekomstige mail naar een tijdelijk G-mail account wordt doorgestuurd. Zo voorkomt u dat tijdens de verhuizing van uw domein mailtjes kwijtraken. Op het moment dat het domein op de nieuwe server staat kunt u weer bij alle nieuwe mailtjes die binnenkomen op de nieuwe server.

Na een aantal dagen heeft u dan ook het tijdelijke Gmail account niet meer nodig. De doorschakeling naar Gmail vervalt overigens automatisch als uw domein van de “oude” server wordt verwijderd.